Garnek żeliwny brytfanna, 4L



*dotyczy wyłącznie przesyłek paczkomatowych InPost
Szybkie płatności on-line

Płatności PayPo - kup i zapłać później!

CIĘŻKI MASYWNY GARNEK ŻELIWNY WYKONANY Z JEDNEGO ODLEWU ŻELIWA.
Odporny na ścieranie i wysokie temperatury.
Głęboki idealny do smażenia, pieczenia i duszenia.
Przystosowany do wszystkich typów kuchenek, możliwość używania w piekarniku i na ognisku.
Odpowiednio konserwowany (natłuszczany) posłuży długie lata.
Odporny na ścieranie i wysokie temperatury.
Głęboki idealny do smażenia, pieczenia i duszenia.
Przystosowany do wszystkich typów kuchenek, możliwość używania w piekarniku i na ognisku.
Odpowiednio konserwowany (natłuszczany) posłuży długie lata.
DANE TECHNICZNE
- pojemność - 4 litry
- średnica - 24 cm.
- wysokość bez pokrywy - 11,5 cm.
- waga z pokrywą - 4,5 kg.
Garnek jest fabrycznie czerniony, czyli wypalany w tłuszczu co zapewnia żeliwnej powłoce impregnację i zabezpiecza przed przywieraniem potraw.
Przed pierwszym użyciem garnek należy umyć gąbką lub szczotką w gorącej wodzie bez użycia detergentów.
W ramach konserwacji co jakiś czas wskazane jest nacieranie naczynia tłuszczem jadalnym (tłuszcz zwierzęcy ewentualnie olej) aby nie dopuścić do całkowitego odtłuszczenia ścianek garnka.
Brak powłoki konserwującej sprzyja przywieraniu potraw, odtłuszczenie może spowodować pojawienie się przebarwień lub rdzy.
Przed pierwszym użyciem garnek należy umyć gąbką lub szczotką w gorącej wodzie bez użycia detergentów.
W ramach konserwacji co jakiś czas wskazane jest nacieranie naczynia tłuszczem jadalnym (tłuszcz zwierzęcy ewentualnie olej) aby nie dopuścić do całkowitego odtłuszczenia ścianek garnka.
Brak powłoki konserwującej sprzyja przywieraniu potraw, odtłuszczenie może spowodować pojawienie się przebarwień lub rdzy.
